Nyheder

Her kan du læse nyheder om Svanemærket og EU-Blomsten. Du finder bl.a. produktnyheder, artikler om nye analyser, reportager fra arrangementer og interviews om grønne indkøb. Det er også her, du finder også links til pressemeddelelser, blog-indlæg og debatindlæg, som sætter fokus på miljømærkerne. Hvis du gerne vil holde dig opdateret med nyheder om miljømærkerne, kan du evt. tilmelde dig vores nyhedsbreve, der udkommer 8-10 gange om året.

Er du fra pressen? Se pressekontakt.


Tekstiler - linned, håndklæder og arbejdstøj
fredag 23-10-2020

POGI har vedtaget nyt indkøbsmål for tekstiler

Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI) har netop vedtaget nyt indkøbsmål for tekstiler. Indkøbskriterierne i det nye mål har fokus på at gøre miljøbelastningen mindre i hele produktets livscyklus fra udvinding af råvarer til genanvendelse eller bortskaffelse. Derfor er det centrale krav, at Svanemærket og EU-Blomsten skal bruges som minimumskrav, tildelingskriterium eller konkurrenceparameter, hvis der er produkter på markedet.

Læs mere
FOOD by Coor-kantine er blevet certificeret med Svanemærket
mandag 05-10-2020

FOOD by Coor-kantine er blevet certificeret med Svanemærket

For FOOD by Coor, der hver dag leverer mere end 15.000 måltider mad, er målet at blive endnu mere bæredygtige i virksomhedens kantiner. Det er derfor også med stolthed, at FOOD by Coor nu fejrer at have nået en milepæl: Virksomheden har nemlig fået certificeret den første kantine med Svanemærket. En certificering, som kun i alt 5 kantiner i Danmark har.

Læs mere
CEO Lars Bo Bertram fra Bankinvest fotograferet foran væg med verdensmål
mandag 05-10-2020

BankInvest lancerer endnu en svanemærket investeringsfond

Det bliver stadig mere populært for private investorer at investere bæredygtigt. Det mærkede BankInvest, da de i juni måned i år lancerede deres første svanemærkede investeringsfond. Den certificerede aktiefond var en stor succes, og nu følger BankInvest op med endnu en svanemærket fond – denne gang en obligationsfond.

Læs mere
World Ecolabel Day 2020 logo på et smukt skovlandskab
mandag 05-10-2020

World Ecolabel Day: Et enkelt valg med stor betydning

Den 8. oktober 2020 er det World Ecolabel Day – og det er der god grund til at fejre. Miljømærker som fx Svanemærket og EU-Blomsten er nemlig med til at gøre det enkelt for forbrugere og indkøbere at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter. Og de er med til at drive produktudviklingen i en mere bæredygtig retning.

Læs mere