Nyheder

Her kan du læse nyheder om Svanemærket og EU-Blomsten. Du finder bl.a. produktnyheder, artikler om nye analyser, reportager fra arrangementer og interviews om grønne indkøb. Det er også her, du finder også links til pressemeddelelser, blog-indlæg og debatindlæg, som sætter fokus på miljømærkerne. Hvis du gerne vil holde dig opdateret med nyheder om miljømærkerne, kan du evt. tilmelde dig vores nyhedsbreve, der udkommer 8-10 gange om året.

Er du fra pressen? Se pressekontakt.


Første svanemærkede og dobbeltcertificerede ungdomsboliger bygget af Scandibyg til DTU
mandag 06-09-2021

Første svanemærkede og dobbeltcertificerede ungdomsboliger

De første svanemærkede ungdomsboliger er netop blevet indviet. Der er tale om 491 nye studieboliger på Atlasgrunden ved DTU, og byggeriet er det første i Danmark, der både er certificeret med Svanemærket og DGNB Guld. Og boligerne er populære – alt er allerede revet væk.

Læs mere
Danske virksomheder mærker øget interesse for miljømærkede produkter
mandag 06-09-2021

Danske virksomheder mærker øget interesse for miljømærkede produkter

Bæredygtige indkøb var omdrejningspunktet for IKA’s årskonference 2021, og det mærkede man i høj grad hos Miljømærkning Danmark. Mere end 55 deltagere var med på guidede miljømærketure – og tilsvarende kunne flere leverandører fortælle om øget interesse for deres certificerede produkter og serviceydelser.

Læs mere
Svanemærket byggeri: Svanemærkede skoler vinder nu for alvor frem
tirsdag 24-08-2021

Svanemærkede skoler vinder nu for alvor frem

I Danmark findes der mere end 1500 skoler og indtil for nylig, var der endnu ingen svanemærkede skoler. Nu står de to første midlertidige skoler klar i Københavns Kommune, og der er netop taget første spadestik til den første permanente folkeskole i Guldborgsund Kommune.

Læs mere
Foregangskommuner med vilje viser vej, af Rikke Dreyer
fredag 20-08-2021

Foregangskommuner med vilje viser vej

Dengang i 00’erne, da min børn var børn, skulle man være specialist for at finde frem til det legetøj, der var fri for uønsket kemi, og for at vide, hvad man i det hele taget skulle undgå for at passe bedst på sine børn. Det er heldigvis ved at ændre sig, bl.a. takket være grønne foregangskommuner, der vægter svanemærket legetøj højt.

Læs mere
Svanemærket skærper kravene til legetøj
onsdag 18-08-2021

Svanemærket skærper kravene til legetøj

Svanemærkets krav til legetøj er netop blevet strammet. Det betyder bl.a. skærpede krav til kemikalier og skærpede miljøkrav til materialer, der er med til at fremme den cirkulære økonomi. Og efterspørgslen er der allerede: Hver 4. dansker ønsker et større sortiment af miljømærket legetøj – det samme gør 37 af landets kommuner.

Læs mere