
16.05.2023
Svanemærket strammer kravene til byggeri – klima og cirkularitet er i fokus
Svanemærket har netop skærpet kravene til nybyggeri. Der er især skruet op for a...
Her kan du se, hvilke fordele I opnår ved at certificere jeres byggeri med Svanemærket – og hvordan I får certificeret netop jeres byggeri.
En svanemærket bygning er et bedre valg for miljø, klima og beboere. Det er samtidig en fremtidsorienteret investering for ejeren.
Derfor er Svanemærket et oplagt redskab at arbejde med, hvis I ønsker at opføre mere bæredygtige byggerier.
Svanemærket har en holistisk tilgang og ser på hele byggeriets livscyklus. Det betyder, at der både er krav til materialer, til selve byggeprocessen, til brugsfasen – og til håndtering af affald og recirkulering af byggematerialer.
Der er samtidig fokus på, hvordan tiltag i én fase har positiv effekt flere steder i livscyklus. Derfor er Svanemærket også et godt redskab til at fremme cirkulært byggeri.
Svanemærket evaluerer og strammer løbende kravene. I maj 2023 lancerede Svanemærket nye krav til byggeri – her er især strammet på kravene til klima og cirkulær økonomi. Læs mere i denne pressemeddelelse.
Det er muligt at certificere følgende bygningstyper med Svanemærket:
Arbejder du professionelt med certificeret byggeri? Vil du gerne være helt i front med Svanemærkets kommende krav til nybyggeri? Så har du nu mulighed for at tilmelde dig kurser i svanemærket byggeri.
Læs mereCirka 65 % af danske bygninger skønnes at stå over for en renovering af en eller flere bygningsdele frem mod 2050 – det viser tal fra Dansk Byggeri's Energianalyse 2019. Der er derfor et stort potentiale på miljø- og klimaområdet ved at arbejde med svanemærket renovering.
Certificeringen fører både til lav energianvendelse og godt indeklima. Svanemærket sikrer samtidig, at affald fra renoveringen bliver håndteret korrekt, og at nye byggeprodukter lever op til skrappe miljø- og sundhedskrav.