Spring til indhold
Svanemærket logo

Case

Hune & Elkjær: Med Svanemærket får vi kvalitet

Svanemærkets krav fører til vigtige overvejelser om en mere bæredygtig udvikling.

Svanemærket lejlighed Arkitektfirma A/S Hune og Elkjær

1. Hvorfor har I valgt at få byggerierne certificeret med Svanemærket?

Svanemærket er et velkendt og efterspurgt kvalitetsstempel blandt danskerne og er meget nærværende over for forbrugerne. Der er direkte værdi i sunde materialer, energibesparelser og arkitektoniske kvalitetsløft for beboeren i en svanemærket bolig.

2. Hvad er jeres udbytte ved at certificere byggerierne – hvilke fordele har I opnået?

Vi oplever stor interesse og engagement for bæredygtige tiltag hos beboerne i ejendommene, hvilket indikerer for os, at timingen er rigtig.

Vi oplever tilsvarende en stor bevågenhed og påvirkning hos byggevareproducenterne, når vi kræver, at deres produkter er screenet til at kunne indgå i svanemærket byggeri. Vi oplever en højere grad af kvalitetssikring tænkt ind i opgaven ved på hvert enkelt materialeparameter at skulle debattere valget ud fra Svanemærkets krav samt ud fra et generelt bæredygtigt perspektiv. Vi får således en stærk fælles ”driver” for en mere bæredygtig fremtid.

3. Hvordan ser du fremtiden for svanemærket byggeri?

Vi mener, der er et meget stort potentiale i at svanemærke mange flere byggerier og flere kategorier af byggerier. Her tænker vi specifikt på, at svanemærket renovering bør få en væsentlig større prioritering blandt bygningsejere, kommuner og almene boligselskaber, da den ultimative største mængde af byggeri allerede er opført, men løbende vil kræve en mere miljørigtig renovering.