Spring til indhold
Svanemærket logo

Case

HORN: Åbner døre til nye kunder

Stærkere profil skaber vækst.

HORN massive køkkenbordplader med Svanemærket

HORN producerer bordplader fra den jyske by Aulum og har et stort fokus på ansvarlig produktion og bæredygtig udvikling.

I 2018 fik HORN en serie med massive træbordplader certificeret med Svanemærket. Året efter kunne de lancere de første svanemærkede laminatbordplader, og i 2020 fulgte et komplet udvalg af certificerede linoleumsbordplader.

"Vi har valgt at udvide vores sortiment af svanemærkede bordplader, da vi oplever stor efterspørgsel fra samarbejdspartnere. Svanemærket vinder frem i de nordiske lande og i branchen, og det er derfor den rigtige vej for os at gå i vores arbejde med bæredygtig udvikling,” fortæller Anna Kathrine Ahler Karkov, som har ansvaret for HORN Bordpladers forretningsudvikling, CSR og marketing.

Svanemærket giver pondus

HORN startede med at introducere produktlinjen Green Collection som et mere bæredygtigt alternativ. Nu har de skruet op for ambitionerne og har et mål om at kunne certificere alle deres bordplader med en tredjepartscertificering – herunder Svanemærket, hvor det er muligt.

”Vores bæredygtige udvikling har krævet, at vi har været bannerfører blandt både leverandører og kunder. Det er vi lykkedes godt med – især, fordi Svanemærket skaber stor værdi for bl.a. køkkenproducenterne. Det sætter også et krav om fortsat udvikling, og derfor er miljømæssig bæredygtighed ikke længere et særskilt område, men et hovedfokus for alle vores bordpladetyper,” fortæller Anna Kathrine Ahler Karkov og tilføjer:

”Vi står uden tvivl stærkere med Svanemærket. For dermed er der en tredjepartscertificering, der har godkendt, at det, vi siger, passer. Certificeringen dokumenterer vores miljøindsats – og dermed får vi mere pondus til vores kommunikation med både leverandører og kunder. Og så er det en styrke, at kravene vi skal leve op til løbende strammes, for det sætter barren for, at alle med en certificering til mærket skal udvikle og forbedre sig.”

Overvejer I at certificere jeres produkter med Svanemærket?

Læs mere om, hvilke krav jeres produkter skal leve op til for at blive certificeret med Svanemærket, og hvad det koster.

Find krav
Produkter med Svanemærket

Rekordresultat og flere kunder

Og det går godt hos HORN. I 2020 kom de ud med et rekordresultat på 11,1 mio. kr. før skat. Her fremhæver administrerende direktør for HORN Jakob Bressendorf, at flere kunder vælger HORN til på grund af deres bæredygtige tiltag:

”Alene det seneste år har vi set flere nye kunder, der har valgt os til på den baggrund, og vi oplever også, at de eksisterende kunder i stigende grad efterspørger de mere bæredygtige løsninger."

Støtter bred ansvarlig udvikling

Men det er ikke kun forretningens fremtid, det handler om. Der er også det store billede:

”Med Svanemærket får vi bl.a. styr på kemien, når det eksempelvis gælder vores lime og overfladebehandlinger. Vi har ændret på begge dele, både hvad angår den type og mængde, vi bruger.

Svanemærket bidrager til den cirkulære økonomi, og derfor er den slags tænkt ind i de krav, som vi skal leve op til, så træet en dag kan genanvendes. Samtidig er det et stærkt redskab for os til at bidrage til FN’s verdensmål – især mål 12 om at sikre ansvarligt forbrug og produktion,” siger Anna Kathrine Ahler Karkov.

Også en styrke i Sydeuropa

HORNs primære marked er Norden, men Sydeuropa er også et vigtigt marked, som begynder at få øjnene op for certificerede produkter. Her er Svanemærket et stort plus:

”Sydeuropa arbejder på nogle andre parametre, når der handler om bæredygtighed,” siger Anna Kathrine Ahler Karkov og fortsætter:

”Når vi fortæller vores kunder i Sydeuropa, at et stort udvalg af vores produkter er certificeret med det officielle miljømærke i Norden, giver det ikke desto mindre en fordel. For det signalerer, at vi har styr på vores processer og dokumentation.”

Nemmere rekruttering

Det øgede fokus på bæredygtig udvikling har også haft betydning for tiltrækningen af nye medarbejdere:

”Vores generelle fokus på bæredygtig udvikling har helt klart stor betydning for vores evne til at kunne tiltrække nye medarbejdere, selvom vi har mange odds imod os på grund af vores placering. Flere ansøgere tager stilling til ansvarlighed og ønsker at være en del af en virksomhed, der arbejder for en mere bæredygtig fremtid – og kan dokumentere deres indsats. Det kommer vi uden tvivl kun til at se mere til,” slutter Anna Kathrine Ahler Karkov.

Fakta om HORN

  • Har haft svanemærkede bordplader i sortimentet siden 2018.
  • Har massive træbordplader, laminatbordplader og et komplet udvalg af linoleumsbordplader certificeret med Svanemærket.
  • Har et mål om at udvide det svanemærkede sortiment yderligere i 2022.
  • Resultat før skat 2020/21: 11,1 mio. kr.

Gå til HORN bordplader

Se alle svanemærkede bordplader fra HORN

December 2021

Læs flere cases