Spring til indhold
Svanemærket logo

Pleje og makeup

Få viden om og gode råd til, hvordan du passer på dig selv og miljøet, når du vælger plejeprodukter.

Hænder der hælder en dråbe fra en plejeolie

Mange af os bruger mange forskellige plejeprodukter hver eneste dag. Plejeprodukterne anvendes direkte på huden og i håret – og kommer dermed tættere på dig end de fleste andre produkter. Derfor kan de også påvirke dig mere. Plejeprodukter påvirker også miljøet – både i fremstillingen, via deres emballage, og når vi bruger produkterne og renser dem af igen.

Din hud- og hårpleje kan påvirke sundhed og miljø

Creme og shampoo kommer direkte på huden og i håret – og kommer dermed tættere på dig end de fleste andre produkter. Derfor kan de påvirke dig mere. Samtidig ender mange plejeprodukter i afløbet, når du vasker dem af og skyller dem ud. Derfor påvirker de også miljøet.

Læs mere
Close up af kvinde der smører håndcreme på sine hænder

Så hvad skal du være opmærksom på, når du vælger plejeprodukter? Og hvordan kan du styre uden om den uønskede kemi? Her er det en god idé at se efter Svanemærket. Svanemærket stiller nemlig skrappe miljø- og kemikaliekrav, så du kan passe bedre på dig selv og miljøet.

Få mere viden ...

Find svanemærkede plejeprodukter

Med Svanemærket kan du styre uden om den uønskede kemi. Udvalget af svanemærkede plejeprodukter er stort – og det vokser hele tiden.

Se produkter
Solråd og svanemærket solcreme