Spring til indhold
Svanemærket logo

Nyhed

23.11.2022

OK runder 200 svanemærkede bilvaskehaller

For 18 år siden åbnede energiselskabet OK sin første svanemærkede bilvaskehal. Nu har danskerne mulighed for at vælge mellem hele 200 svanemærkede OK-vaskehaller, der alle lever op til skrappe miljøkrav.

Bil i svanemærket vaskehal

Antallet af svanemærkede vaskehaller er i løbet af de senere år vokset støt, og OK har nu rundet 200. Med et så stort udvalg har det aldrig været nemmere at vælge svanemærket bilvask.

"Vi kan se, at det betyder mere og mere for kunderne i takt med det stigende grønne fokus i samfundet. Når de skal vaske bilen, går de selvfølgelig op i, at der er styr på det basale – bilen skal blive ren, prisen skal være i orden, og det skal være nemt. Men miljøpåvirkningen spiller også en rolle,” siger Gert Johansen, der er konceptudviklingschef i OK, i en pressemeddelelse.

Renere spildevand og mindre spild af vand

For at en vaskehal kan opnå certificering med Svanemærket, skal den leve op til en række skrappe miljøkrav.

Blandt andet skal den have et effektivt rensningsanlæg, som sikrer et lavt vandforbrug, fordi anlægget renser vandet, så det kan genbruges. De skrappe krav til rensning af vandet sikrer også, at der bliver udledt færre uønskede metaller. Samtidig skal vaske- og plejemidlerne leve op til skrappe kemikaliekrav – det betyder bl.a., at de ikke må indeholde fluorstoffer eller nanopartikler.

”Svanemærkede bilvaskehaller skal have et lavt forbrug af vand og sparer samtidig miljøet for uønskede tungmetaller som fx zink og kobber. På den måde kan man som forbruger være med til at gøre en forskel for miljøet ved at vælge en svanemærket bilvaskehal,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark og fortsætter:

”Derfor er det også glædeligt, at OK nu har rundet 200 svanemærkede bilvaskehaller. Det viser, at OK er med helt i front, og danskerne har aldrig haft nemmere ved at vælge en mere miljøvenlig vaskehal.”

Svanemærkede bilvaskehaller:

  • Udleder mindre olie og færre uønskede tungmetaller.
  • Vaskemidlerne lever op til skrappe kemikaliekrav.
  • Vaskevandet renses i et effektiv rensningsanlæg, og en stor del genbruges i næste vask.

Læs også