Spring til indhold
Svanemærket logo

Hvor kan I stille krav?

Få overblik over, hvor I kan stille krav om Svanemærket i jeres indkøb.

Det er muligt at certificere produkter og serviceydelser med Svanemærket inden for mere end 50 forskellige produktgrupper. Det betyder, at I kan stille krav om Svanemærket inden for en lang række af jeres indkøb.

I produktoversigten kan I se den aktuelle markedssituation inden for de enkelte produkttyper – både det samlede udbud og antal leverandører. På den måde kan I også få en indikation af, hvilken slags krav I eventuelt skal stille i et udbud.

I oversigten kan I også tjekke, om en konkret tilbudsgiver har licens.

Find certificerede produkter og serviceydelser

Få et overblik over, hvilke produkter og servicer der er certificeret med Svanemærket.

Gå til produktoversigt
Close uf hvid bluse og hangtag med Svanemærkets logo

Danske virksomheder i indkøbernetværk sætter rekord

Store danske virksomheder i Netværk for Miljømærket indkøb bruger deres indkøbskraft til at drive markedet i en grønnere retning ved aktivt at efterspørge produkter og serviceydelser, der er certificeret med Svanemærket eller EU Ecolabel. Et særligt fokus på bl.a. kantiner, møbler og rengøring har resulteret i en flot fremgang i den miljømærkede andel.

Hvor kan I kan stille krav, og hvilke fordele opnår i?

Mange virksomheder ønsker at bidrage til den grønne omstilling gennem deres indkøb. Men mange spørger også sig selv – hvor skal vi starte? Det kan være en fordel at fokusere på områder, hvor der allerede findes et stort udvalg af miljømærkede varer.

Se eksempler på områder, I kan stille krav.
Kok tilbereder mad i en kantine