Spring til indhold
Svanemærket logo

Møbler og indretning

Hvordan får du en mere bæredygtig indretning? Det kan du læse mere om her på siden, hvor du også finder facts om møbler og møbelproduktion.

Grå sofa i lys, skandinavisk stue med træfarvede møbler og grønne planter

I EU bliver der hvert år kasseret 10 millioner ton møbler, som primært sendes til forbrænding eller på lossepladsen. Fx køber 44 % af danskerne nye større møbler, når de flytter. Det bliver samlet set til mange nye møbler på et år, idet næsten 950.000 danskere skiftede bolig i 2021. Det store forbrug af møbler har store konsekvenser for miljø og klima.

10 facts om møbler

Måske er du klar over, at møbler og miljøbelastning ofte går hånd i hånd. Men hvordan er danskernes forbrug, når det kommer til møbler? Og hvilke konsekvenser har det for miljø og klima?

Her får du 10 facts om møbler.

Læs facts
close-up af bomuldsblomst på hvid baggrund

Hvis du vil gøre en indsats for at nedbringe miljø- og klimabelastningen, når det kommer til møbler, kan du starte med at tænke over dit forbrug. Du kan fx forsøge at reparere eller opfriske dine gamle møbler, gå efter brugte møbler – eller du kan give eller sælge dine egne møbler videre i stedet for at smide dem ud.

Vil du gerne have noget nyt, kan du vælge møbler af høj kvalitet, som holder længere – fx møbler, der er certificeret med Svanemærket, som bl.a. opfylder skrappe miljø- og kemikaliekrav.

Få mere viden ...