Spring til indhold
Svanemærket logo
Foto af studie fra svanemærkets forbrugerkampagne

Svært at få.
Let at vælge.

Svanemærket har din ryg

Det er svært at være dig.

Du har rigelig travlt med at få det hele til at hænge sammen, og nu er du så også ansvarlig for miljøet? "Træf gode valg", siger de. "Vælg en grønnere fremtid".

Men hvordan? Hvordan kan man vide, hvad der er det bedste valg, når man handler? Og hvad er vigtigst? Klimapåvirkning? Kemikalieindhold? Kvalitet?

Du er heldigvis ikke alene med de spørgsmål. Der er en, der har din ryg. En, der ved meget om klima, kemikalier, jordens ressourcer og biodiversitet. En, der vurderer hele produktets livscyklus. En, som har brugt år på at perfektionere krav til grønnere produkter. Og som kontrollerer alt for at sikre, at et certificeret produkt virkelig er et bedre miljøvalg.

Kort sagt tager Svanemærket hånd om de mange svære valg med ét eneste mål for øje: At gøre det let for dig at træffe bedre valg for miljø, klima og din sundhed. Så se efter Svanemærket, når du handler. 

Kampagnelogo for Svanemærket. Svært at få. Let at vælge.

Hvad er Svanemærket ?

Svanemærket ser på alle relevante miljøproblemer på hele produktets rejse. Det gør det nemt og trygt for dig at træffe bedre miljøvalg. Vil du vide mere om Svanemærket?

Læs mere
Enkeltstående træer på eng med solopgang og morgendis

Tanker fra et produkt, der ikke klarede kravene

Det sker ikke så tit, at et produkt taler om sine følelser. Men her er jeg – ikke bitter, men en smule skuffet. Læs her hvorfor.

Læs mere
Forbruger kampagne: svanemærket tekstil

Få viden om aktuelle miljøtemaer

Mød nogle af dem, der ikke klarede kravene

Find svanemærkede produkter

I Danmark er der mere end 25.000 svanemærkede produkter og serviceydelser på markedet – og du kan finde svanemærkede produkter indenfor 55 forskellige produktkategorier. Du kender sikkert Svanemærket fra shampoo, vaskepulver og rengøringsmidler, men vidste du, at det også findes på fx make-up, tøj, møbler, maling – og på bilvaskehaller og hoteller?

Find produkter
Svanemærkets logo på beige baggrund

Få inspiration til en grønnere hverdag

Svanemærket og Nordisk Ministerråd

Svanemærkets nye nordiske kampagne er udviklet med støtte fra Nordisk Ministerråd.
I artiklen her kan du læse mere om, hvordan og hvorfor Nordisk Ministerråd for mere end 30 år siden etablerede Svanemærket.