Spring til indhold
Svanemærket logo

Nyhed

05.10.2020

BankInvest lancerer endnu en svanemærket investeringsfond

Det bliver stadig mere populært for private investorer at investere mere bæredygtigt. Det mærkede BankInvest, da de i 2020 lancerede deres første svanemærkede investeringsfond. Den certificerede aktiefond var en stor succes, og nu følger BankInvest op med endnu en svanemærket fond – denne gang en obligationsfond.

Bankinvest facadeskilt

Det er blevet populært for privatpersoner at investere mere bæredygtigt. Men det er ikke altid lige nemt at gennemskue, hvilke fonde der rent faktisk arbejder med bæredygtig udvikling. Derfor er det en god idé at gå efter Svanemærket, som de fleste danskere i forvejen kender fra andre produkttyper. Svanemærket lægger nemlig stor vægt på, at der bliver investeret i selskaber, som allerede er gode på at fremme bæredygtig udvikling, eller som arbejder målrettet for at blive det.

Det er baggrunden for, at BankInvest netop har lanceret deres anden investeringsfond certificeret med Svanemærket. I juni måned 2020 lancerede de en svanemærket aktiefond, og nu følger de op med en svanemærket obligationsfond. Globale Obligationer Bæredygtig Udvikling, som den nye fond hedder, investerer bredt over hele verden i både stats-, realkredit- og virksomhedsobligationer.

”Vores svanemærkede aktiefond har siden lanceringen i juni overgået alle forventninger, og vi mærker en stor efterspørgsel på produkter, der fremmer bæredygtighed blandt vores kunder og ejere. Nu er vi klar med et obligationsprodukt, der henvender sig til investorer med et ønske om at investere bredt i en obligationsfond med høje bæredygtige ambitioner,” siger Lars Bo Bertram, adm. direktør i BankInvest.

Første svanemærkede fond var en succes

Siden BankInvest i juni lancerede den svanemærkede aktiefond Globale Aktier Bæredygtig Udvikling, er det gået stærkt. Fonden har vist sig at være en stor succes, som undervejs har sat to rekorder:

Med en emissionstegning på næsten 2,7 mia. kroner er lanceringen den hidtil største for et aktieprodukt i BankInvest. Siden er tallet vokset støt, og de seneste tal viser, at fonden har tiltrukket mere end 5,2 mia. kroner. Dermed har BankInvests aktiefond også sat rekord for formueforøgelse.

Generelt er der de seneste år kommet mere fokus på bæredygtighed – og investeringsverdenen er ingen undtagelse. Her bruger et stigende antal fonde Svanemærket til at dokumentere indsatsen og til at profilere den grønne profil over for investorer. Således er der i dag mere end 45 svanemærkede fonde i Norden.

Læs også