Spring til indhold
Svanemærket logo

Nyhed

11.01.2022

International opmærksomhed til svanemærket skole

Allerede inden den svanemærkede skole i Sundby i Guldborgsund Kommune står færdig, får den international opmærksomhed.

Den svanemærkede Sundbyskolen i Guldborgsund får International opmærksomhed

Den svanemærkede skole, som lige nu er ved at blive opført i Sundby i Gulborgsund Kommune, kom i starten af 2022 med på arkitekturmagasinet Dezeens liste over 12 arkitektoniske projekter, der er værd at holde øje med.

Listen rummer prestigebyggerier fra både Australien, USA, Kina og altså også Guldborgsund Kommunes nye verdensmålsskole.

”Vi bygger en skole her i Guldborgsund Kommune, hvor vi har forsøgt at sætte overlæggeren en lille smule højt. Men at vi nu også når ud internationalt og er et af de 12 byggerier, som bliver færdige i 2022, og som man skal holde øje med – det synes jeg godt, at vi kan være rigtig stolte af,” lød det fra Guldborgsund Kommunes borgmester, Simon Hansen (S) i et indslag på TV2 Øst den 5. januar.

Opsigt flere steder i verden

Også et andet internationalt medie har fået øje på Guldborgsund Kommune. Arkitektmediet ArchDaily har nemlig udpeget skolen som et af de 22 arkitekturprojekter, der er mest værd at holde øje med i 2022.

- Det er jo helt fantastisk, at et byggeri i kommunen når så langt ud, at vi nu kommer ud til folk i hele verden, der er interesserede i arkitektur – at vi nu er på to lister, hvor nogle mener, vi er værd at holde øje med. Det er vi meget, meget glade for og stolte over, fortæller Guldborgsunds borgmester, Simon Hansen (S) til TV2 Øst.

Læs mere om anerkendelsen i denne artikel fra TV2 Øst.

Skole forventes at stå færdig i 2022

Den nye skole i Guldborgsund Kommune forventes at stå færdig i sensommeren 2022. Bag projektet står et hold med det lokale entreprenørfirma BO-HUS i spidsen, der tegner og bygger sammen med ingeniørvirksomheden MOE, Autens som pædagogisk rådgiver og tre arkitektfirmaer: Internationalt anerkendte og prisvindende Henning Larsen Arkitekter, SKALA Arkitekter og de lokale ETN-arkitekter.

Læs også