Spring til indhold
Svanemærket logo

Nyhed

24.01.2024

Tidligere tobaksfabrik og universitetsbygning gennemgår svanemærket renovering og bliver til boliger

Med HP Byg som totalentreprenør er C. W. Obel Ejendomme i gang med at renovere og ombygge historisk bygning i Aalborg til 65 moderne lejligheder. Renoveringen er certificeret med Svanemærket.

Tidligere tobaksfabrik i Aalborg set indefra

Ved udgangen af 2024 er der indflytning i 65 nye lejligheder på Strandvejen i Aalborg. C.F. Møller Architects og Brix & Kamp har tegnet og projekteret, og der er taget udgangspunkt i, at bygningen, som tidligere både har været fabriks- og universitetsbygning, er klassificeret som bevaringsværdig. Bygningen gennemgår lige nu en svanemærket renovering.

Første svanemærkede renovering i Jylland

Projektet fik licens til Svanemærket i slutningen af 2023; efter HP Byg, C.F. Møller Architects, Brix & Kamp og projektets underentreprenører gennem flere måneder havde arbejdet tæt sammen om nedbrydning, projektgranskninger og miljøkortlægning af bygningens oprindelige konstruktioner. På denne måde er alle materialer, løsninger og processer allerede nu lagt fast, så de lever op til Svanemærkets skrappe krav til bl.a. energiforbrug, indeklima, tilstandsanalyser, ressource- og affaldshåndtering samt genanvendelse.

Læs mere i denne pressemeddelelse fra HP Byg.

Hvad kendetegner svanemærkede renoveringer?

  • Lavt energibehov efter renovering
  • Grundig miljøsanering
  • Godt indeklima
  • Fremme af genanvendelse af bygningsdele, byggevarer og -materialer

Læs mere om svanemærkede renoveringer.

Læs også: