Spring til indhold
Svanemærket logo

Hvad er Svanemærket?

Og hvordan kan Svanemærket hjælpe dig i hverdagen?

Svanemærkets logo som stempel

Hvordan afgør du, hvad der er et godt valg for miljøet? Er det vigtigere at bekæmpe klimaforandringerne end at redde naturen fra skadelige kemikalier? Kan du gennemskue et produkts levetid, eller hvordan det er blevet produceret? Hvordan træffer du dine valg?

Uanset hvad der er vigtigst for dig, har Svanemærket din ryg. Der står nemlig dedikerede eksperter bag mærket, der forstår og tjekker alle de komplekse miljøaspekter.

Svanemærket er et holistisk mærke. Det betyder, at det ser på alle relevante miljøproblemer i hele produktets livscyklus. Svanemærket tager altså hensyn til både klima, kemikalier, ressourcer og biodiversitet og ser samtidig på hele produktets rejse fra råvarer, produktion og brug til genbrug, genanvendelse og affald.

Alt dette med ét mål for øje: At gøre det let for dig at træffe bedre valg for miljø, klima og din sundhed.

Svanemærket er et af verdens skrappeste miljømærker og samtidig det officielle nordiske miljømærke. Kun produkter, som opfylder ambitiøse miljøkrav, kan opnå mærket.

Se efter Svanemærket – din guide til at træffe bedre valg for miljøet.

Svanemærket. Svært at få. Let at vælge.

Svanemærket er holistisk - men hvad betyder det?

Hvad betyder det, at Svanemærket er et holistisk mærke? Den korte forklaring er, at Svanemærket ser på alle relevante miljøproblemer på hele produktets rejse. Læs mere her, hvis du vil have en lidt længere forklaring.

Læs mere
Kvinde sidder på et bakkedrag med udsigt over flot landskab

93 %

af danskerne kender Svanemærket.

65 %

er optagede af, hvad de selv kan gøre for at passe på miljøet.

66 %

ser efter Svanemærket, når de vælger varer.

Få mere viden ...