Spring til indhold
Svanemærket logo

Hvorfor vælge Svanemærket?

Svanemærket gør det nemmere for dig at leve mere miljømæssigt bæredygtigt og undgå uønsket kemi.

Kvinde på strand med svanemærket indkøbsnet over skulderen

Dit valg gør en stor forskel

Ønsker du at vælge mere miljø- og klimavenlige varer i din hverdag? Vil du gerne styre uden om uønskede kemikalier, der kan påvirke din og din families sundhed og miljøet omkring os? Men synes du samtidig, det er svært at vide, hvad du skal gå efter, når du står i butikken? Så se efter Svanemærket.

Svanemærket er et af verdens skrappeste og mest ambitiøse miljømærker, og du finder mærket på produkter, der er blandt de miljømæssigt bedste.

Gør det enkelt for dig

Svanemærket gør det enkelt for dig at vælge mere miljøvenligt. Når du bruger Svanemærket som pejlemærke, behøver du ikke at sætte dig ind i, hvordan produkterne er blevet fremstillet, læse lange indholdsdeklarationer eller huske lange lister over kemikalier, du gerne vil undgå. Svanemærkets eksperter har nemlig haft produktet gennem en grundig kontrol, der sikrer, at produktet er blandt de miljømæssigt bedste inden for sin kategori.

En mere bæredygtig fremtid

Svanemærket er også et synligt bevis på, at producenten af dit produkt har taget ansvar for miljøet og arbejder med bæredygtige tiltag i fremstillingen af deres produkter. Det kan inspirere andre producenter til at gøre det samme. Ved at vælge svanemærkede produkter, kan du dermed være med til at skubbe flere virksomheder i samme retning – og på den måde bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Stort udvalg af produkter

I Danmark er der mere end 25.000 svanemærkede produkter og serviceydelser på markedet – og du kan finde svanemærkede produkter indenfor 55 forskellige produktkategorier. Du kender sikkert Svanemærket fra shampoo, vaskepulver og rengøringsmidler, men vidste du, at det også findes på fx make-up, tøj, møbler, maling – og på bilvaskehaller og hoteller?

Find produkter
Svanemærket logo på sandfarvet baggrund

Få mere viden ...