Spring til indhold
Svanemærket logo

Nyhed

22.03.2022

Stor CO2-besparelse ved valg af svanemærket tekstilservice

Svanemærket er et effektivt redskab til at reducere udledningen af drivhusgasser. Det skyldes, at mærket har en holistisk tilgang og evaluerer miljø- og klimapåvirkningen i alle relevante faser af et produkts livscyklus. Og klimaeffekten er netop blevet dokumenteret.

En ny analyse viser, at man sparer minimum 27 % CO2 ved at vælge en svanemærket tekstilservice frem for en gennemsnitlig ikke-svanemærket tekstilservice til vask af arbejdstøj. Det svarer til, at der spares 175 g CO2 pr. kg vasketøj. Analysen er baseret på en livscyklusvurdering, der udelukkende har haft fokus på CO2.

”Den gennemførte beregning er lavet på baggrund af en konservativ tilgang, hvor der kun er medtaget de krav, som giver det bedste grundlag for at beregne en direkte klimaeffekt. Alligevel viser resultatet en reduktion på minimum 27 % CO2. Det er en reduktion, som giver mærkbare gevinster for klimaet – og analysen understreger, at Svanemærket i høj grad også er et klimamærke,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

CO2-reduktionen skyldes først og fremmest Svanemærkets grænser for energiforbrug og emission af drivhusgasser.

Læs også