Spring til indhold
Svanemærket logo

Solråd og solcreme

Hvordan beskytter du bedst dig selv og dine børn mod solens stråler? Og hvad skal du være opmærksom på, når du bruger solcreme? Få viden og gode råd her.

Solråd og svanemærket solcreme

Når solen skinner, får mange af os lyst til at søge ud i lyset og varmen. Men solens stråler er ikke ufarlige. Det er derfor vigtigt, at du beskytter både dig selv og dit barn. Med gode solvaner kan du først og fremmest forebygge kræft i huden.

Her på siden kan du bl.a. læse mere om, hvorfor børn er særligt sårbare overfor solens stråler, og finde gode råd til, hvordan man bedst beskytter dem. Du kan også blive klogere på, hvilke fordele der er ved at vælge en svanemærket solcreme.

Solcreme kan ikke give 100 procent beskyttelse imod solen, da en mindre del af strålingen altid trænger ind i hudens øverste lag. Den bedste solbeskyttelse er skygge, så husk at tage pauser fra solen.

Når du skal ud, er det vigtigt at bruge solcreme der, hvor tøjet ikke dækker. Husk at bruge rigeligt med solcreme, så du opnår den beskyttelse, som faktoren lover. Husk også, at du skal smøre solcremen på mindst 15-30 minutter før, du skal ud i solen.

Bliv klogere på svanemærket solcreme

Svanemærket er et godt pejlemærke til at undgå uønsket kemi - og til at begrænse solcremens påvirkning på natur og miljø.

Læs mere
Close up af kvinde der smører håndcreme på sine hænder