Spring til indhold
Svanemærket logo

Hvorfor blive certificeret med Svanemærket?

Her kan I læse mere om de fordele, I kan opnå ved at få certificeret jeres produkter eller serviceydelser med Svanemærket.

Travle mennesker på farten

Fire stærke fordele ved at blive certificeret med Svanemærket

 1. Understøtter jeres grønne omstilling og produktudvikling
  Få virksomheder har ressourcer til selv at være miljøeksperter. Svanemærket er et effektivt redskab til at udvikle produkter, der er blandt de miljømæssigt bedste inden for deres kategori, og Svanemærket guider jer til de områder, der er vigtigst for jer at forbedre. I kan både bruge kravene i designfasen, i valget af råvarer og til selve produktionsprocessen. Samtidig får I hjælp til at stille krav til jeres leverandører, så I har styr på værdikæden.

  Svanemærket guider jer også til at fremstille mere cirkulære produkter og reducere klimabelastningen. Svanemærket ser nemlig på alle relevante miljøparametre i hele produktets livscyklus.

  Læs hvordan Svanemærket stiller krav.

 2. Styrker jeres konkurrenceevne
  Svanemærket er en af verdens skrappeste miljøcertificeringer. Certificeringen dokumenterer, at virksomhedens produkter er blandt de miljømæssigt bedste. Det styrker jeres markedsposition, da både forbrugere og professionelle indkøbere i stigende grad efterspørger produkter, der er fremstillet med omtanke for miljø og klima.

  Store dele af verden betragter Norden som en foregangsregion for en mere bæredygtig livsstil og en grønnere omstilling. Derfor kan en certificering med det officielle nordiske miljømærke – Svanemærket – være med til at styrke jeres positionering og åbne nye markeder over hele verden.
  44% - så meget steg omsætningen af svanemærkede produkter på det danske marked fra 2020-21. Se flere nøgletal.

 3. Styrker jeres markedsføring og kommunikation
  Svanemærket er det mest kendte miljømærke i Norden og et anerkendt type I-miljømærke udenfor Norden. Derfor styrker Svanemærket også jeres positionering på markedet – både over for konkurrenter, forbrugere, professionelle indkøbere og medarbejdere.

  I kan også spare både tid og penge på markedsføringsindsatsen, da Svanemærket gør jeres bæredygtighedskommunikation mere effektiv og troværdig.

 4. Styrker jeres profil som attraktiv arbejdsplads
  Med Svanemærket kan I øge jeres medarbejderes tilfredshed. Svanemærket er nemlig med til at sikre et bedre arbejdsmiljø, og medarbejdere er ofte stolte over at arbejde for en virksomhed, der har dokumentation på deres miljøindsats. Dette gør jer også til en attraktiv arbejdsplads, når I skal rekruttere nye medarbejdere.

Hvad har andre virksomheder opnået?