Spring til indhold
Svanemærket logo

Nyhed

11.08.2022

Fem Meyers kantiner certificeret med Svanemærket

Fem Meyers kantiner er i løbet af sommeren blevet certificeret med Svanemærket. Kantinerne er de første i Danmark, der har opnået certificeringen, efter at Svanemærkets tidligere i år skærpede kravene, og Meyers er lige nu den operatør, der har flest svanemærkede kantiner i Danmark.

Fem Meyers kantiner certificeret med Svanemærket

Meyers kantiner hos Aasted, Niras, Kaj, Ledernes Hovedorganisation og Dansk Sygeplejeråd er blevet certificeret med Svanemærket. Hos Meyers glæder man sig over de fem certificeringer, der er en del af en langsigtet bæredygtighedsindsats:

”Vi er meget stolte over, at vi nu er den kantineoperatør med flest certificeringer med Svanemærket, for det er bevis på, at vi arbejder ambitiøst og fokuseret for at nå de målsætninger, vi satte i vores bæredygtighedsstrategi indenfor bl.a. miljø, økologi og råvarer”, siger Liselotte Lybæk, driftsdirektør hos Meyers.

Først med at opfylde skærpede krav

De fem Meyers kantiner er de første i Danmark til at opnå Svanemærket, efter at kravene i foråret blev skærpet:

”Svanemærket strammer løbende kravene for at sikre, at de certificerede spisesteder ligger i front på miljø og klima. Når der udvikles krav, ser Svanemærket på hele livscyklus. Det betyder, at der stilles krav til både valg af fødevarer, madspild og spisestedets samlede drift - fx forbrug af energi og vand. Meyers kan med rette være stolte over, at disse fem kantiner allerede nu har dokumenteret, at de lever op til Svanemærkets skærpede krav – det vidner om et stærkt miljøarbejde”, fortæller Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

En investering i arbejdet med bæredygtighed udvikling

Hos Meyers er arbejdet med Svanemærket en metode til at arbejde med de målsætninger, der både er sat i bæredygtighedsstrategien for hele Meyers og i det faglige kodeks, der er særligt udviklet til Meyers kantiner. Derfor ser driftsdirektøren i Meyers et stort potentiale i at certificere endnu flere kantiner:

”At få certificeret en kantine er en investering i arbejdet med bæredygtig udvikling både for os selv og for vores kunder, og vi oplever, at kunderne kan bruge Svanemærket direkte i arbejdet med mere miljømæssig bæredygtighed og CSR i deres virksomhed. Derfor ser vi frem til at samarbejde med Miljømærkning Danmark og vores kunder om endnu flere certificeringer med Svanemærket de kommende år”, siger Liselotte Lybæk.

Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra Meyers, som kan læses her.

Et svanemærket spisested

  • Fremmer mad med lav miljø- og klimabelastning
  • Serverer min. en vegetarisk ret til frokost og middag
  • Serverer en høj andel økologi
  • Begrænser forbrug af energi og vand
  • Begrænser brug af uønskede kemikalier
  • Forebygger madspild

Læs også