Spring til indhold
Svanemærket logo

Nyhed

19.05.2025

Gastro Kantiner får svanemærket kantine

Gastro Kantiner har netop fået certificeret deres første kantine med Svanemærket. Der er tale om kantinen i Portland Towers i Nordhavn i København.

Svanemærkede Gastro Kantiner holder deres certifikat

Gastro Kantiner overtog kantinen i Portland Towers den 1. november 2024 og har netop opnået at få kantinen certificeret med Svanemærket.

Det blev fejret torsdag den 15. maj med økologiske morgenboller til alle og høj sol over Nordhavn – og naturligvis også med en officiel overrækkelse af certifikat – og det var en stolt grundlægger, der var med til at tage imod certifikatet:

”Det er vores første kantine, der har opnået Svanemærket, og vi er meget stolte. Ikke mindst fordi Svanemærket er en af verdens skrappeste og mest helhedsorienterede miljøcertificeringer. Det er fedt at få valideret vores forretning og få bekræftet, at vi gør det rigtige. Nu kender vi til processen og har erfaringerne, så det kan bruges i fremtidige salg,” lød det bl.a. fra Jakob Brønd, der er grundlægger af Gastro Kantiner.

En god og givende proces

Certificeringen af kantinen i Portland Towers er resultatet af et grundigt og målrettet arbejde, hvor driftssupporter Thomas Hermansen sammen med det dedikerede team i kantinen har gennemgået hele driften med grønne briller:

”Vi har gennemgået alt fra madspild og råvarevalg til rengøring, affaldshåndtering og energiforbrug. Det har været en god og givende proces, fordi vi i Gastro Kantiner generelt arbejder efter mange af de principper, der indgår i Svanemærkets krav. Fx har vi stor fokus på at vælge mad med omtanke og på at minimere spild mest muligt ved at arbejde systematisk med at reducere madspild – både via data og adfærdsdesign, fortæller Thomas Hermansen, driftssupporter i Gastro Kantiner.

Målrettet miljøindsats

Også hos Miljømærkning Danmark glæder man sig over certificeringen:

”Kantinen i Portland Towers har nu dokumentation på, at den lever op til skrappe krav til mad, affald, kemikalier og indkøb – og at de arbejder for at begrænse forbruget af vand og energi. Certificeringen vidner om en målrettet miljøindsats, og Gastro Kantiner kan med rette være stolte af certificeringen,” siger Frederik Gudi Sommer-Gleerup, afdelingschef for certificering af bl.a. kantiner i Miljømærkning Danmark.

Kendetegn ved et svanemærket spisested

  • Fremmer mad med lav miljø- og klimabelastning
  • Serverer en høj andel økologisk mad og drikke
  • Serverer minimum en vegetarisk ret til frokost og middag
  • Kildesorterer affald og forebygger madspild
  • Undgår engangsartikler til daglig servering
  • Begrænser brug af uønskede kemikalier
  • Begrænser forbruget af energi og vand
  • Oplærer medarbejdere i miljøarbejdet

Læs mere

Overvejer I at certificere?

Læs om, hvordan I kan få certificeret netop jeres spise- og konferencested eller kantine med Svanemærket – og hvilke fordele I opnår.

Læs mere
Køkken på restaurant hvor kok tilbererede servering under varmelamper

Læs også