
11.08.2022
Fem Meyers kantiner certificeret med Svanemærket
Fem Meyers kantiner er i løbet af sommeren blevet certificeret med Svanemærket. ...
Læs om, hvordan I kan få certificeret netop jeres spisested med Svanemærket – og hvilke fordele I opnår.
Kantiner, restauranter, storkøkkener og andre spisesteder kan bruge Svanemærket som et redskab til både at vælge fødevarer og optimere driften – og derigennem reducere den samlede miljø- og klimabelastning.
Svanemærket har en holistisk tilgang og ser på hele livscyklus. Det betyder, at svanemærkede spisesteder lever op til skrappe krav til energi, vand, mad, affald, kemikalier og indkøb for at reducere miljø- og klimabelastningen i hele spisestedets livscyklus. Det betyder også, at svanemærkede kantiner, restauranter, storkøkkener og dagskonferencesteder er blandt de miljømæssigt bedste inden for deres branche.
Svanemærket evaluerer og strammer løbende kravene. I marts 2022 lancerede Svanemærket nye krav til spisesteder – bl.a. med skærpede krav til den mad, der serveres. Også kravene til at reducere madspild blev strammet. Læs mere i denne pressemeddelelse.
Et svanemærket spisested arbejder aktivt med at reducere sit forbrug af ressourcer og optimere driften. Det gavner både miljø og klima. Her kan du se nogle af de kendetegn, der er ved et svanemærket spisested: